Sprzet kuchenny do zabudowy bosch

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić zaopatrzona w pokaźną suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy a w pełnej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo obecne istnieje składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki której można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Przydaje się i często w niskich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest bardzo wytrzymałym sprzętem o dużej jakości, która określa się i swoją obsługą. Sprzęt ten wznosi się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie podstawową częścią są noże uczynione ze stali nierdzewnej, które mogą proponować przez duży czas czasu. Szatkownica może istnieć wyposażona na życzenie w nowe kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można też zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - mogą wtedy być ograniczone kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.